ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Tojalar Arasho
Country: Singapore
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 24 April 2009
Pages: 351
PDF File Size: 11.77 Mb
ePub File Size: 5.71 Mb
ISBN: 160-9-83768-486-2
Downloads: 52643
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shaktijinn

Pe tine te cinstim si Fiului tau slava inaltam impreuna si Parintelui celui fara de inceput si Duhului Sfant, Dumnezeului nostru in vecii vecilor. Dupa aceea zicem aceasta rugaciune: Asteptam bucuria intalnirii cu Domnul, asteptam razele luminoase ale invierii, asteptam scularea din morminte a celor apropiati ai nostri si imbracarea celor morti cu viata vesnica prin preschimbarea intregii fapturi.

Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu. Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea:.

Tatal nostru, fii Tai se chinuiesc, deci miluieste-i; Tatal nostru, grele sunt pacatele lor, dar indurarea Ta este mare; Tatal nostru, Tu ai trimis pe Fiul Tau ca sa mantuiasca pe cei pacatosi; Tatal nostru, cerceteaza necazul cel amar al sufletelor care s-au departat de la Tine; Tatal nostru, miluieste pe cei ce au prigonit adevarul din neputinta; Tatal nostru, iubirea Ta sa fie nu foc, ci racoreala din rai; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Pogoara-Te dar din nou intru cele mai de jos ale pamantului si scoate intru bucurie pe cei ce s-au despartit de Tine cu pacatele, insa de Tine nu s-au departat.

Cuvioasul Macarie fiind luminat de stralucirea Celui Preainalt, a auzit glas de la un craniu de popa idolesc: Tatal nostru, ingrijirea pentru lumea cea de dincolo de mormant, ne cheama la rugaciune; Tatal nostru, lumineaza cu soare frumos si incalzeste locasurile celor adormiti; Cdlor nostru, sa se stearga pentru totdeauna vremea despartirii; Tatal nostru, invredniceste-ne de bucuria intalnirii cu ei in ceruri; Tatal nostru, fa ca noi sa fim una cu Tine; Tatal nostru, intoarce celor raposati curatia adormiiti prin bunatatea de suflet a celor tineri; Tatal nostru, fa ca sa le fie lor viata cea vesnica adormitti sarbatoare a Pastilor; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Preasfanta Doamna, Nascatoare de Dumnezeu, roaga pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa daruiasca celor adormiti iertarea pacatelor. Ceea ce esti binecuvantata, te rugam, asculta rugaciunea nevrednicilor robilor tai si soleste intotdeauna pentru adormitii robii tai.

Pe Adam cel cazut si pe tot neamul sa-l izbavesti de pierzarea cea vesnica, ai trimis in lume, Doamne, pe Fiul Tau, rasanindu-ne viata vesnica prin Crucea si Invierea Lui. Doboara dar pe cei ce se indreapta asupra mea, pe cei ce cauta sa ma arunce in adancul iadului.

  JIS C 0704 PDF

La mormintele rudeniilor noastre ne curg lacrimi ca picaturile de ploaie si cu nadejde ne rugam: Penrtu aceasta cu smerenie te rog si graiesc: Te rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Celui ce sade pe tronul slavei, ca sa nu fie rusinati in fata ingerilor si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Atunci vom striga Ziditorului unele ca acestea: Tu esti cetate tare si mijlocitoarea si acoperamantul tuturor celor ce alearga la tine cu credinta si nadejde. Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazutiizbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: La tine, dupa Dumnezeu si Preasfanta Fecioara, imi pun nadejdea, Ingerul meu Pazitorce te-am dobandit de la Domnul ca pe un intelept carmaci in furtunile de gand care ma tulbura.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Pretutindeni se gasete praful fratilor si al parintilor nostri, ziditi dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu, rudenii ale noastre intru Adam. Carnea si sangele nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu. This is your first post. Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa: Doamne, curateste pacatele noastre.

Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea:. Vinovati suntem de necazurile lumii si de suferintele fapturilor necuvatatoare si de suferintele nevinovatilor copii, fiindca prin caderea omului, s-a distrus fericirea si frumusetea fapturii. Atunci vom striga Ziditorului unele ca acestea:. Floarea tineretii se vestejeste, adodmiti bucuriilor se stinge, batranetea cea grea se apropie, prietenii mor, cei de aproape se departeaza.

Romanos the MelodistUniversity Press of Florida, Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam: Ci stai inainte, rugand pe Preamilostivul Dumnezeu si Domn sa-mi ierte pacatele pe care le-am facut in viata mea cu fapta, cu cuvantul si cu toate simturile mele; si cu judecatile pe care le stie sa ma mantuiasca; sa ma pedepseasca aici dupa negraita Sa mila, actistul sa nu ma vedeasca la dreapta Judecata si sa nu ma dea chinurilor vesnice. Painea noastra cea spre fiintada ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.

  GENETSKI MODIFIKOVANI ORGANIZMI PDF

Cu multumire dar, cant Dumnezeului meu: Voi, cei ce erati accatistul tineri, plini de bucurie si de fericire, unde sunteti acum? Cel ce cu iconomia Ta cea nepatrunsa ai pregatit pacea spre binele cel vesnic, hotarand tuturor vremea si felul sfarsitului, iarta, Doamne, pacatele celor din veac adormiti, primeste-i in locasul luminii si al bucuriei si le deschide bretele parintesti.

Dupa Dumnezeu la tine avem nadejde tare, caci nimeni din cei ce se roaga tie, nu iese fara ajutor, ci numai cu bucurie, mangaiere si indulcire. Voind, Doamne, sa dai mana de ajutor celor adormiti, le-ai ingaduit ca in vis si prin vedenii, sa se arate celor vii. Stapane, iarta faradelegile noastre. Domnul si Stapanul meu arata mie, celkr si celui mai pacatos dintre robii Sai, o bunatate noua, caci, trecand cu vederea pactele mele cele grele si grozave, nu m-a pierdut pentru faradelegile mele nici pana in ziua si ceasul de fata, ci, fiindindelung-rabdator cu mine, asteapta cu milostivire intoarcerea si pocainta mea, din toata inima.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Gheorghe — Miercurea-Ciuc — Tg. Cand Domnul si Ziditorul meu va insemna ziua tacerii mele din viata aceasta, tu, bunul meu Pazitor, vazand mai inainte chinurile grozave, pregatite pentru duhurile rautatii si pentru pacatosii nepocaiti, care ma asteapta si pe mine, acopera-ma cu aripile milostivirii tale, cum isi acopera vulturul puii sai, iar cand va fi sa iasa duhul meu din mine, sa te vad stand aproape de mine, izgonind pe cumplitii vrasmasi.

Cele de dedesupt prin acestea se lumineaza si toti se bucura impreuna cu cei necredinciosi, cand acayistul pentru toata lumea: Deci, in numele Fiului si al Duhului, ne rugam Tatalui: Ai daruit, Doamne, neamului omenesc moartea, ca cel de pe urma mijloc de intelegere si de pocainta; cugetand la groaznica judecata se descopera desertaciunile pamantesti, pornirile trupesti se linistesc, mintea adormlti semeanta se smereste, dreptatea cea vesnica se descopera, caci si pacatosii cei indaratnici in credinta, cand sunt pe patul de moarte, marturisesc cum ca este Dumnezeu.

Celoor nostru, fa ca sa uite ei toate scarbele si intristarile pamantesti; Tatal nostru, veseleste sufletele celor ce s-au chinuit in valurile vietii; Adoemiti nostru, mangaie-i pe ei la sanul Tau, precum isi mangaie mama copiii; Tatal nostru, graieste lor: Trezeste-ma din somnul pacatului si ajuta-ma cu rugaciunile tale sa-mi petrec fara prihana cealalta vreme a vietii mele si sa fac roade vrednice de pocainta, pazeste-ma de caderile in pacate de moarte, ca sa nu pier in deznadejde si sa nu se bucure vrasmasul de pierzarea mea.

admin