BRUSNICA UZGOJ PDF

MAVM rasadnik – voćne sadnice, sadnice voćaka i sadnice voca, prodaja sadnica, rasadnik Novi Sad – rasadnik Ognjanov Kac. BRUSNICA (Vaccinium vitis idaea L.) BUNDEVA (Cucurbita pepo L.) CECELJ ( Oxalis acetosella L.) CELER (Apium graveolens L.) CIKLA (Beta vulgaris L.). RIBIZLA UZGOJ. Cargado por. Mirjana Bilokapic · PROIZVODNJA SALATE BRUSNICA. Cargado por. Mirjana Bilokapic · Nutella Desert. Cargado por.

Author: Kishicage Goshakar
Country: Croatia
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 7 April 2011
Pages: 20
PDF File Size: 18.99 Mb
ePub File Size: 12.64 Mb
ISBN: 612-5-58003-669-7
Downloads: 58949
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vudoran

Ima remineralizante svojstva, acerole indicirana je obnavljanje potrebne hranjive tvari. Borovnica Vaccinium myrtillus l. Poznat kao “gljiva Bog” ima posebne prehrambene kvalitete: Koristi se kao dodatak u: U Aziji i u Sjevernoj Africi se koristi za svoje djelovanje: Je provitamin koji sudjeluju u brojnim procesima koji su neophodni za brussnica.

Borojo Borojoa patinoi Cuatrec. Visina stabla u prosjeku m s jednog sjemena sa p. Zelene kave Coffea arabica.

GODŽI – Čudo od voća! | RURAL PORTAL

Boxthorn Lycium barbarum Tibetanski. Divlji uzyoj Aesculus hippocastanum. Ciubotica jaglac Primula officinalis. Crni ribiz Ribes nigrum. Predstavlja esencijalne amino kiseline, riboflavina, niacina, biotina, vitamina D i razni polisaharidi polipeptide. Crnu Cohosul Cimicifuga racemosa. To se odnosi na untisorul i koristi se u nervnim slomom i menopauza, vaginalne atrofije.

Vazodilatatora, estrogena, smanjuje razinu hormona luteinizanti. Plodovi se koriste u mikrobnih bolesti urinarne inkontinencije, cistitisa, urinarne inkontinencije, hepatitisa, anemija, bronhitis. To je kao glavni sastojci: Oni su diuretik svojstva, adstrigentno, antidiarrheal i protuupalno, depurative. Uzgon kurkuma longa ribnjak.

Poznat kao “cvijet” je porijeklom iz Europe. Komponente daje ljekovitost su: Aktovke, grah Phaseolus vulgaris. Raste na obalama Sjevernog mora, Sjeverna obala Atlantika i Pacifika. Su embriji sjemena; Oni su vrlo bogate proteina i folna kiselina, fosfor, tiamin riboflavin, niacin, cinka, magnezija, vitamina A, vitamina E, vitamina B1 i vitamina B3.

U kemijski sastav biljke: U njegov sastav 5 klase spojeva: To je biljka koja je nastao u Kini i ima bogatu vitaminima: To je prirodan izvor antioksidansa smanjuje degenerativne procese povezane sa starenjem.

  K.N.KING C PROGRAMMING A MODERN APPROACH 2ND EDITION PDF

Crveni Ginseng Panax quinquefolius. Sibirski Ginseng Eleuthriciccus senticosus. Kana Lawsonia stoklasa f. Brusnicz Goat Epimedium brevicornum. Medicinske studije su potvrdile da Horny Goat pravi afrodizijaci svojstva, izvedena iz glavni aktivni sastojak biljke: Morska trava Inula helenium. Wild Wild Yam Dioscorea villosa.

Ling zhi Ganoderma lucidum. Maca Lepidium Peruvianum Chacon. Svojim sastavom, Apple je tonik, diuretik, antiseptik, diuretik, laksativ. Kopar ima probavni svojstva, anti-upalni i diuretik. Svile kukuruza Stigmata maydis. Paprena metvica Mentha piperita. Brusnice Vaccinium vitis idaea.

To je ljekovita biljka iz obitelji vrijesovi, Ericaceae. Mala Breza Betula pendula. Mladitele maline Rubus idaeus. To je biljka koja ima legumicola u svoj sastav, dijetalnih vlakana, beta karoten, vitamin A, vitamin B1, B2, B6, PP i mineralne soli.

Momordica vitaminizante efekte pokazuje, antivirusna, brusnic Pupoljci od jele Abies alba. Pupoljci bora Pini turio. Muira puama ili “drvo potencije” je grm porijeklom iz Brazila, Amazon. To je zeljasta biljka s sastav bogat vitaminima B1-B9, E, K, D, PPugljikohidrata, mineralnih soli, aminokiselina, ugljikohidrata, masnih kiselina.

Orthosiphonul je poznat po svojim anti-upalne, anti-reumatskih, diuretik i antihipertenzivni. Patuljak Palma Serenoa repens. Predstavlja akciju antispasmodic, analgetik, smirivanje, antidepresiv. To je ljekovita biljka sa vrlo bogata u minerali, tanini, flavonoidi, fitosterola, fruktoza, yzgoj, vitamina A, b, C i d. To je biljni lijek za detoksikacije tijela.

Marin borove Pinus maritima.

GODŽI – Čudo od voća!

To je bogato proteina, aminokiselina, antioksidansa, vitamina i folne kiseline. Zbog svog sastava propolis pokazuje blagotvorno djeluje na probavni sustav i endokrini sustav; Ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Crna rotkva Raphanus zugoj niger. Rooibos objekt Aspalathus linearis.

Pokazuje antivirusno djelovanje, protuupalno, antimikrobno, antispasmodic, analgetik. Prah od celuloze roscovelor antidiarrheal efekte i apsorpciju mikrobnih otrova. Zbog njegova adstrigentno svojstva, prah se koristi protiv proljeva, dizenterije, gastritisa i enterocolitei. Sjemenke uzgojj Citrus paradisi.

Gospine trave Hypericum perforatum. Stevia ima svojstva depurative, diuretik i tonik. Capsella Bursa-pastoris Capsella bursa-pastoris. Crvene djeteline Trifolium pratense.

Japanski knotweed Polygonum aviculare. Katarina velika Agrimonia eupatoria. Citronella ulje Cymbopogon nardus.

  MAGNAT AGGRESSOR 6000 PDF

Brusnica – Wikipedia

Ima antibakterijski, antidepresiv, antiseptik, antispasmodic, protuupalno. Posebno aktivni su 70 koje spojevi u njihovu strukturu. Imela se koristi kao nizak tlak. Vinova loza Vitis vinifera l. To je biljka porijeklom iz mediteranske regije, koja predstavlja visoko u mineralnim solima, antocijana i tanina, Vinske kiseline katehezu.

MAVM Rasadnik

Vino ostavlja kolesterol, regulira krvni tlak, imaju akciju adstrigentno, protiv proljeva, antitumorsko, antioksidativno. Predstavlja gotovo 30 posto izvoza komori.

Je mineral sastavljen od kalcija aluminosilikati hidratizaciju prirodnog, natrija, kalija i magnezija. Zeoliti su vrlo efikasno je detoksikacije i antioksidans, antivirusno, imunomodulator. Agaricus blazei Poznat kao “gljiva Bog” ima posebne prehrambene kvalitete: Indicirana je u anemije, problema sa varenjem, pretilost, trovanja.

Angelika Angelica sinensis Je biljka trava. To je dobar detoxifier, reguliraju crijevnu tranzit, mineralnih unos. Aktivni principi stimulira imunitet ali su korisni za uklanjanje stanja slabost i vrtoglavica. Beta karoten Je provitamin koji sudjeluju u brojnim procesima koji su neophodni za tijelo. Bbrusnica Allium cepa Glavni sastojci su: To je diuretik i laksativ svojstva, antitiroidiane i depurative. Korijander Uzggoj sativum Brusnicq je kao glavni sastojci: Cordyceps Cordyceps sinensis ovo ili Tibetanska gljiva koristi u kineskoj medicini to je u sastavu: Euphrasia officinalis Poznat kao “cvijet” je porijeklom iz Europe.

Ginseng Panax ginseng To je biljka koja je nastao u Kini i ima bogatu vitaminima: Crveni Ginseng Panax quinquefolius To je biljka koja je nastao u Kini i ima bogatu vitaminima: Brusnice Vaccinium vitis idaea To je ljekovita biljka iz obitelji vrijesovi, Ericaceae. Mrkva Daucus carota To je biljka koja ima legumicola u svoj sastav, dijetalnih vlakana, beta karoten, vitamin A, vitamin B1, B2, B6, PP i uzgok soli. Muira puama doista Muira puama ili “drvo potencije” je grm porijeklom iz Brazila, Amazon.

admin