ELEKTRISCHE HUISINSTALLATIE PDF

Elektrisch materiaal voor de doe-het-zelver. bespaar tot 50% door je elektriciteit zelf te leggen. Elektrisch schakelmateriaal en domotica. Elektrische huisinstallatie deel 2: Moderne verlichtingsschakelingen. De elektrische huisinstallatie, deel 2. Bron: Nik Depoorter Leerkracht. ProfiCAD is een even uitgebreid als eenvoudig programma om elektrische schema’s mee te tekenen. De gratis versie biedt bijna alle mogelijkheden die de .

Author: Zulucage Grolkis
Country: Monaco
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 15 July 2006
Pages: 233
PDF File Size: 12.34 Mb
ePub File Size: 19.24 Mb
ISBN: 249-5-23286-770-2
Downloads: 18483
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrit

De bedoeling van deze pagina is om de doe-het-zelvers, die dat wensen, te laten mee “genieten” van mijn ervaringen op het gebied van het AREI.

Veel mensen leggen hun elektrische installatie zelf en worden dan geconfronteerd met het probleem dat ze de huisinstllatie en situatieschema’s moeten tekenen om hun installatie goedgekeurd te krijgen. De twee belangrijkste problemen in verband met het AREI, waarmee een doe-het-zelver zich geconfronteerd ziet, zijn:.

Waar vind ik een versie van het AREI die up-to date is? Fix-o-CadTrikkerElectrodrawVisio.

ProfiCAD – Download

Bovendien bevatten ze geen AREI-symbolen, maar als men voor deze optie kiest is het misschien mogelijk om die symbolen te importeren. Dit is veruit de eenvoudigste oplossing. Op iedere Windows computer staat Ms Paint. Dat is een zeer eenvoudig tekenprogramma, maar veel mensen zien er tegen op om daarmee van elektrieche te gaan.

  LA DINAMICA DE LA COMUNICACION MASIVA PDF

Na enkele uren oefenen kan men er nochtans al een flink eind mee overweg. Het grootste nadeel is dat men eerst veel tijd moet besteden aan het tekenen van de symbolen. Ook een situatieschema is niet zo moeilijk. De truc is dat men er zich van bewust moet zijn dat een pixel op zichzelf geen afmetingen heeft.

Het A.R.E.I. voor doe-het-zelvers.

Een pixel heeft een kleur en een positie in een raderwerk, maar geen leektrische. De grootte waarmee een afbeelding, bestaande uit vele pixels, wordt voorgesteld is afhankelijk van de resolutie van het uitvoerapparaat beeldscherm, printer, Men bereikt reeds een behoorlijk resultaat door in Ms Paint een schema te tekenen op A3 formaat en dat te printen op A4 formaat.

Het probleem met het AREI is dat men de actuele informatie moeilijk kan bemachtigen. In principe zijn alle teksten van het AREI huisinstallatje verkrijgbaar, maar dat is via de publicaties in het Staatsblad. Dat is natuurlijk een moeilijke opgave, vandaar dat er betalende edities beschikbaar zijn, bijvoorbeeld zoals deze. Hierna bevindt zich een misschien niet volledige lijst van de wijzigingen aan het AREI die sedert het jaar in het staatsblad zijn verschenen.

  A SOCIEDADE INFORMTICA ADAM SCHAFF PDF

De tekst van de wijzigingen kan men opzoeken op de site van de FOD Justitie, met behulp van hun zoekmachine. Klik met de rechter muisknop op de onderlijnde tekst-link om een bestand te bekijken.

Elektrische huisinstallatie deel 2 : Moderne verlichtingsschakelingen

Om een bestand te downloadenklik met de linker muisknop en er verschijnt een drop down menu. Kies daaruit de gepaste optie in functie van uw browser:. Sommige functies vereisen Elektrrische, maar dat is uitgeschakeld. Klik hier voor instructies over hoe je Javascript activeert in je web browser. Home Wind Getij A.

Frank’s website

De twee belangrijkste problemen in verband met het AREI, waarmee een doe-het-zelver zich geconfronteerd ziet, zijn: E,ektrische met wijzigingen aan het AREI sedert het jaar Kies daaruit de gepaste optie in functie van uw browser: Voorbeeld 1 van een situatieschema in.

Voorbeeld 2 van een situatieschema in. Voorbeeld 3 van een situatieschema in.

admin